Întâlnire consultativă la Cluj (11/09/2012)

Cine mai votează pentru cultură?
întîlnire consultativă

Fabrica de Pensule, Cluj-Napoca
11 septembrie 2012, ora 11.00

Pe fondul numeroaselor evenimente scandaloase politice ale verii și în contextul în curs de degradare progresivă pentru proiectele artistice și culturale (tăierea fondurilor Administrației Fondului Cultural Național și Institutului Cultural Român), vă invităm la o întîlnire la care să discutăm cît de constructiv se poate despre:

– necesitatea de reacție și alianțele trans-disciplinare la nivel local și național versus posibilitățile de prevenție a unor măsuri publice si guvernamentale precum cele din această vară.

– relația cu nivelul politic: discutarea conținutului documentului programatic pentru cultură Charta pentru cultura vie ce urmează a fi înaintat de Coaliția Sectorului Cultural Independent și aliații săi spre semnare partidelor politice în pregătirea pentru alegerile parlamentare 2012. Documentul conține o serie de principii de bună guvernare în cultură și amintește impactul culturii vii pentru individ și societate, subliniind de asemenea măsurile publice și guvernamentale care trebuie luate pentru a sprijini efectul lor social, educațional, civic și economic.

– relația cu autoritățile locale din Cluj.

Întîlnirea va avea loc marți, 11 septembrie 2012, de la ora 11.00 la Fabrica de Pensule din Cluj și are loc în cadrul proiectului VOT CULTURA 2012 organizat de Coaliția Sectorului Cultural Independent și Asociația MetruCub – resurse pentru cultură în parteneriat cu Fundația AltArt. Vor participa: echipa de coordonare CSCI formată din Raluca Pop (manager, Asociația MetruCub) și Ștefania Ferchedău (manager ZonaD – studio Paradis Serial), Kinga Kelemen (Groundfloor Group), Miki Braniște (Colectiv A), Corina Bucea (manager, Fabrica de Pensule). Discuția va fi moderată de Rarița Zbranca.

Proiectul VOT CULTURA 2012 cuprinde întîlniri și dezbateri în interiorul sectorului cultural independent, precum și cu autoritățile publice și partidele politice la București, Cluj și Timișoara, și se va finaliza cu o publicație conținînd recomandări și concluzii ca urmare a dialogului angajat.

Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Contact: rarita@altart.org

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s