Întâlnire consultativă la Bucureşti (26/09/2012)

Vot pentru cultură
întîlnire consultativă a sectorului cultural

26 septembrie 2012, 18.00-21.00
ZonaD – studio Paradis Serial 

(str. Iulia Hașdeu nr. 3)

Pe fondul contextului in degradare progresiva pentru proiectele artistice si culturale – taierea fondurilor Administratiei Fondului Cultural National si Institutului Cultural Roman si schimbarea de directie a celui din urma -, va invitam la o întilnire la care sa discutam constructiv în format atelier/cafenea de lucru despre:
–  necesitatea de reactie/preventie și aliantele trans-disciplinare la nivel local si national versus posibilitatile de preventie a unor masuri publice si guvernamentale precum cele din această vară.
–  relatia cu nivelul politic: discutarea continutului documentului programatic pentru cultură „Charta pentru cultura vie” ce urmeaza a fi înaintat de Coalitia Sectorului Cultural Independent si aliatii săi spre semnare partidelor politice în pregătirea pentru alegerile parlamentare 2012. Documentul final va contine o serie de principii de buna guvernare in cultură si o serie de directii de actiune prioritare, amintind impactul culturii vii pentru individ si societate, si subliniind de asemenea masurile publice si guvernamentale care trebuie luate pentru a sprijini efectul lor social, educational, civic și economic.

Întilnirea propune un format participativ si contributia comuna pe baza structurii documentului propus de CSCI.

Întilnirea va avea loc miercuri, 26 septembrie 2012, de la ora 18.00 la ZonaD – studio Paradis Serial (str. Iulia Hașdeu nr. 3) și este gazduita în cadrul proiectului VOT CULTURA 2012 organizat de Coalitia Sectorului Cultural Independent si Asociatia MetruCub – resurse pentru cultura in parteneriat cu Fundatia Gabriela Tudor. Discutia va fi moderata de Cosmin Manolescu si Raluca Pop.

Proiectul VOT CULTURA 2012 cuprinde întîlniri si dezbateri în interiorul sectorului cultural independent, precum si cu autoritatile publice si partidele politice la Bucuresti, Cluj si Timisoara, si se va finaliza cu o publicatie continind recomandări si concluzii ca urmare a dialogului angajat.

Proiectul VOT CULTURA 2012 este un proiect organizat de CSCI – Coaliţia Sectorului Cultural Independent & Asociația MetruCub – resurse pentru cultură în parteneriat cu Fundația Gabriela Tudor si Fundatia AltArt finanțat de Administratia Fondului Cultural National.

Vă invităm să confirmati participarea la întalnire pană marti, 25 septembrie, ora 18.00. Datorită formatului participativ al întâlnirii, avem rugămintea de a rămâne pe toată durata evenimentului, aproximativ 2h30’.

Va multumim pentru atentie si va asteptam la intalnirea consultativa.

Cosmin Manolescu
Stefania Ferchedau
Raluca Pop
in numele Coalitiei Sectorului Cultural Independent

mobil: 0722322366
email: coalitia@artsf.ro
https://coalitiasectoruluiculturalindependent.wordpress.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s