Institutul Cultural Român

În ianuarie 2011 Coaliţia a iniţiat un mecanism de consultare şi înaintare de propuneri concrete pentru îmbunătăţirea Programului Cantemir al Institutului Cultural Român, singurul program de finanţare din fonduri publice din România destinat susţinerii proiectelor culturale derulate în străinătate şi mobilităţii artiştilor.

Mai exact, ne-am propus să contribuim la schimbarea abordării administrative a organizaţiilor şi persoanele fizice care intră în competiţia pentru fondurile Programului Cantemir, dar şi procedurile de monitorizare, raportare şi evaluare a proiectelor co-finantate din acest program de către Institutul Cultural Român.

Am consultat operatorii culturali şi am redactat un document detaliat, ce prezintă contextul iniţiativei, expune problemele identificate şi formulează o serie de propuneri şi recomandări concrete. Documentul a fost înaintat Institutului Cultural Român şi o serie dintre elementele prezentate au fost discutate cu reprezentanţii Coaliţiei şi echipa de conducere a ICR în aprilie 2011. Din păcate, discuţia nu a avut nicio urmare concretă. Mai mult decît atât, Programul Cantemir NU a fost lansat în 2011, decât prin componenta de mobilitate, Culture by Request.

Urmăriţi demersurile Coaliţiei în relaţia cu Institutul Cultural Român şi Programul Cantemir prin tag-urile ICR şi Programul Cantemir (vizibile şi pe pagina principală a blogului, în meniul de tag-uri din stânga).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s