Rezultate

19 martie 2010 – Prima întâlnire de constituire a Coaliţiei. Este redactată şi lansată petiţia pentru AFCN, depusă apoi pe 23 martie.

19 aprilie 2010 – Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional anunţă lansarea concursului de proiecte culturale AFCN la 20 aprilie pe normele de concurs şi ariile tematice valabile din 2009 şi, cu aceeaşi dată, lansarea unei noi dezbateri publice în vederea modificării Normelor Metodologice pentru concursul de propuneri de proiecte culturale finanţate de AFCN.

20 aprilie 2010 – Administraţia Fondului Cultural Naţional lansează sesiunea de concurs  pentru proiecte culturale I/2010.

28 mai  2010 – La invitaţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional, Coaliţia participă la o întâlnire de înaintare a unor propuneri de îmbunătăţire a normelor de concurs pentru proiectele culturale, a strategiei de finanţare a instituţiei şi de cadrului general de susţinere financiară a activităţii artistice

4 iunie 2010 – Este finalizată minuta întâlnirii din 28 mai şi este înaintată Consiliului AFCN, pentru a fi discutată cu prilejul întîlnirii de lucru din 7 iunie 2010

29 iulie 2010 – Coaliţia depune solicitări de aflare a informaţiilor de interes public conform Legii 544/2001, informaţii despre cheltuirea fondului de urgenţă al MCPN, AFCN, ICR şi CNDB în 2009 şi 2010. Au răspuns în termen legal AFCN, ICR şi CNDB. Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional a depăşit perioada stabilită prin lege şi nu a trimis nicio estimare a termenului în care va fi oferită informaţia

august 2010 – Consiliul AFCN invită Coaliţia să propună un reprezentant în cadrul Consiliului şi să susţină propunerile de modificare a normelor de concurs la întâlnirea Consiliului din 20 septembrie 2010. În aceeaşi perioadă, Administraţia FCN invită Coaliţia să propună schimbări concrete pe text, care să fie prezentate la întîlnirea din septembrie a Consiliului AFCN

septembrie 2010 – Coaliţia propune domnului Ministru Kelemen Hunor ca artistul Mircea Nicolae să facă parte din Consiliul AFCN.

august-septembrie 2010 – Administraţia FCN invită Coaliţia să facă propuneri pe textul normelor metodologice pentru concursul de propuneri de proiecte culturale şi are loc o comunicare intensă în acest sens între reprezentanţii instituţiei şi membrii Coaliţiei. Doar o parte dintre modificări sunt acceptate de AFCN şi se emite promisiunea de a fi comunicate Consiliului AFCN, la întîlnirea din 20 septembrie, pentru un aviz consultativ. Modificările privesc nu doar schimbări ale normelor, ci şi aspecte generale cum ar fi comunicarea cu operatorii culturali.

septembrie 2010 – Bogdan Georgescu reprezintă Coaliţia la şedinta din 20 septembrie a Consiliului AFCN, unde propune o serie de modificări care ţin de competenţa Consiliului AFCN: stabilirea priorităţilor de finanţare şi selecţia evaluatorilor.

ianuarie 2011 – Coaliţia nu a primit niciun răspuns cu privire la componenţa Consiliului AFCN. Coaliţia nu a primit nicio reacţie oficială despre modificare normelor sau schimbarea comportamentului instituţional al instituţiei în ce priveşte procesul de consultare şi alte aspecte ale activităţii acesteia, care nu necesită schimbarea legislaţiei pentru a fi puse în aplicare. Coaliţia se reorganizează şi reîncepe dialogul cu MCPN şi AFCN (vezi Manifestul Coaliţiei şi reluarea dialogului pentru reformarea AFCN)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s