Administraţia Fondului Cultural Naţional

Nevoia de a lansa concursul de proiecte culturale organizat de AFCN în 2010 şi de a  reforma acest mecanism de finanţare a reprezentat ocazia şi primul impuls de a contura Coaliţia Sectorului Cultural Independent ca reţea de organizaţii culturale, artişti şi manageri culturali, în martie 2010.

Petitia a fost lansată pe 19 martie 2010. În mai puţin de 2 zile, 260 de persoane (majoritatea artişti sau operatori culturali independenţi) din toată ţara au semnat petiţia, susţinând cererile şi propunerile înaintate. Luni, 22 martie 2010, petiţia a fost depusă oficial la Administraţia Fondului Cultural Naţional şi la Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi a fost trimisă către presă.

Deşi între timp concursul s-a lansat şi unele dintre cerinţele formulate în petiţie au fost îndeplinite, Coaliţia Sectorului Cultural Independent invită în continuare pe toţi cei interesaţi să o semneze şi promoveze. La modul esenţial, petiţia sustine drepturile sectorului cultural independent de a fi sprijinit financiar din surse publice si de a contribui la conturarea programelor de finantare si a modului de alocare a acestor resurse.

Acest obiectiv este urmărit constant de Coaliţie prin realizarea de analize ale felului în care sunt organizate sesiunile de selecţie, activitatea generală a AFCN şi a Consiliului AFCN, întâlniri cu reprezentanţii instituţiei, ai Ministerului Culturii şi Patrimoniului Culturali şi operatori culturali.

Urmăriţi demersurile Coaliţiei în relaţia cu Administraţia Fondului Cultural Naţional prin tag-ul AFCN(vizibil şi pe pagina principală a blogului, în meniul de tag-uri din stânga).

http://www.petitiononline.com/AFCN2010/petition.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s