CSCI

Coalitia Sectorului Cultural Independent (CSCI) este o retea de organizatii culturale neguvernamentale, artisti si manageri culturali, care isi propune sa sustina si sa promoveze interesele sectorului cultural privat in relatie cu autoritatile publice.

Obiectivele Coalitiei sunt de a contribui la:
> Reformarea sistemelor de finantare publice pentru cultura
> Accesul echitabil al sectorului cultural independent la fondurile publice
> Implicarea sectorului privat in dezvoltarea politicilor culturale
> Imbunatatirea capacitatii organizationale a sectorului neguvernamental

Coalitia va derula activitati de monitorizare si campanii de advocacy si lobby, va realiza studii, rapoarte si evaluari privind situatia sectorului cultural din Romania, si va fi un partener activ de dialog in relatia cu autoritatile si institutiile publice din cultura.

Activitatile Coalitiei se vor finanta prin cotizatiile anuale de sprijin ale membrilor sai si
prin finantari atrase de la diferite surse de finantare din Romania si strainatate.

Coalitia Sectorului Cultural Independent a fost initiata in martie 2010 si este deschisa tuturor celor interesati sa adere si sa participe la realizarea obiectivelor sale.

Membrii Coalitiei sunt oamenii pe care ne bazăm pentru susţinere şi implicare. Citeşte cine sunt şi cum poţi deveni membru al Coaliţiei.

Coalitia este o structura coordonata de un Consiliu format din 5-7 membri autorizati sa-i reprezinte interesele in conformitate cu misiunea si obiectivele declarate. Consiliul este desemnat anual, dintre membrii Coaliţiei.

Cea mai simplă formă de a susţine Coaliţia este prin alăturarea numelui tău de iniţiativele noastre, devenind susţinător. Este un vot de încredere pe care îl respectăm şi de care nu vom abuza. De altfel, îţi poţi retrage susţinerea la fel de simplu precum ne-ai şi acordat-o: trimiţi un mail la coalitia@artsf.ro.

Citeşte mai multe detalii despre membri, susţinători şi Consiliul Coaliţiei şi află cine se implică acum activ în platforma CSCI.

Consiliul desemnează periodic o echipa formata din 2-3 persoane membre ale Coalitiei, Secretariatul Coaliţiei, care se ocupă de activitatile curente ale Coalitiei. Echipa este desemnata pentru o perioada de 6 luni este retribuita din cotizatiile si donatiile atrase din partea membrilor si a finantatorilor. Echipe de coordonare până în prezent: Ştefania Ferchedău şi Cosmin Manolescu (ianuarie – iunie 2011), Raluca Pop şi Ştefania Ferchedău (iulie 2011 – decembrie 2012).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s