Ada Solomon este membru în Consiliul AFCN

Pe 9 decembrie a.c. Ministerul Culturii a anunţat pe site-ul propriu componenţa Consiliului Administraţiei Fondului Cultural Naţional pentru perioada 6 decembrie 2013 – 5 decembrie 2015. Printre membri se află şi doamna Ada Solomon, manager cultural, care a fost propusă de către Coaliţia Sectorului Cultural Independent.

Conform Normelor metodologice ale AFCN (cf Ordinul nr. 2.355/2013 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind organizarea şi funcţionarea comisiilor, procedura de selecţie a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale în vederea acordării de finanţări nerambursabile din Fondul Cultural Naţional, precum şi de soluţionare a contestaţiilor, aprobate prin Ordinul ministrului culturii şi patrimoniului naţional nr. 2.231/2011), Consiliul AFCN are următoarele atribuţii:

  • desemnează membrii comisiilor de selecţie, respectiv ai comisiilor de soluţionare a contestaţiilor;
  • aprobă strategia şi priorităţile de finanţare ale AFCN, respectiv grila de evaluare a solicitărilor pentru finanţare;
  • decide retragerea calităţii de membru în comisia de selecţie, respectiv din comisia de soluţionare a contestaţiilor, în cazul identificării unui interes patrimonial în legătură cu una dintre ofertele culturale înaintate comisiei din care face parte sau dacă respectiva persoană „face parte din organele de conducere ale unui operator cultural, care solicită finanţare nerambursabilă din Fondul Cultural Naţional, nu poate deţine calitatea de membru al comisiei de selecţie desemnate pentru aria tematică la care aplică respectivul operator cultural.” (Art. 9, prg (3) ).
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s