Raspunsul primit de la MCPN la Scrisoarea deschisa „Cerem respect! Sectorul cultural nu poate fi ignorat de Guvernul Romaniei”

Adresa primita de la Biroul de Presa al Ministerului Culturii si Patrimoniului National miercuri, 5 septembrie 2012

Stimate Domn/Doamna,

În legătură cu Scrisoarea deschisă semnată de membrii Cultural Independent în data de 3 septembrie, facem următoarele precizări:

1.     Vă aducem la cunoştinţă faptul că Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional a emis puncte de vedere pe această temă către instituţiile implicate. Menţionăm aici adresa transmisă către Ministerul Finaţelor Publice, în atenţia domnului Viceprim-ministru Florian Georgescu, înregistrată cu nr. 4278/13 august 2012.

2.     Referitor la solicitarea adresată în punctul 2 al scrisorii, vă facem cunoscut numărul actului invocat: Regulamentul (CE) 2223/96 al Consiliului din 25 iunie 1996 publicat în JO L310, 30 noiembrie 1996, p. 1.

3.     Precizăm că Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional a avizat proiectul de Ordonanţă, care prevedecă, pentru anul 2013 finanţarea AFCN nu este afectată în niciun fel şi beneficiază de încasările de la Compania Loteria Română. Pentru bugetul anului 2014, MCPNva propune un amendament prin care finanţarea Fondului CulturalNaţional să fie în echivalentul sumei alocate în 2013, indexată cu indecele de inflaţie.

Biroul de presă
Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s