Conferinta de presa CSCI si lansarea proiectului Cultura Activa

Coalitia Sectorului Cultural Independent (CSCI) va invita joi, 22 septembrie 2011, de la ora 11.00 la conferinta de presa in cadrul careia va fi lansat proiectul Cultura Activa – resurse pentru participare si advocacy in sectorul cultural independent si vor fi prezentate initiativele, rezultatele si proiectele retelei. Conferinta va avea loc la Centrul de Introspectie Vizuala din str. Biserica Enei nr.16, Bucuresti.

Proiectul Cultura Activa – resurse pentru participare si advocacy in sectorul cultural independent este organizat de Coalitia Sectorului Cultural Independent si Asociatia pepluspatru/ Centrul de Introspectie Vizuala, in parteneriat cu Fundatia AltArt si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si se desfasoara in perioada octombrie-noiembrie 2011 la Bucuresti si Cluj Napoca, cuprinzand dezbateri si o publicatie pe tema anuntata. Proiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Conferinta de presa va include deopotriva o prezentare a misiunii si membrilor retelei, a initiativelor derulate incepand cu martie 2010 si a actiunilor aflate in pregatire. Dialogurile institutionale cu Administratia Fondului Cultural National, Institutul Cultural Roman si Ministerul Culturii si Patrimoniului National reprezinta nucleul activitatii retelei de pana in prezent si vor fi detaliate demersurile angajate si rezultatele obtinute.

Initiata in 2010, Coalitia Sectorului Cultural Independent este o retea de organizatii culturale neguvernamentale, artisti si manageri culturali, care isi propune sa sustina si sa promoveze interesele sectorului cultural privat in relatie cu autoritatile publice. Coalitia deruleaza activitati de monitorizare si campanii de advocacy si lobby, realizeaza studii, rapoarte si evaluari privind situatia sectorului cultural din Romania, si este un partener activ de dialog in relatia cu autoritatile si institutiile publice din cultura. CSCI este formata din 12 organizatii si manageri culturali si are peste alti 15 sustinatori.

La conferinta vor participa din partea Coalitiei Sectorului Cultural Independent: Octav Avramescu (Asociatia Jumatatea Plina), Miki Braniste (Asociatia Colectiv A), Stefania Ferchedau (artsf), Cosmin Manolescu (Fundatia Gabriela Tudor), Raluca Pop (banipentruarte), Alina Serban (Asociatia pepluspatru).

Contact: Raluca Pop, Stefania Ferchedau – echipa de coordonare a CSCI, coalitia@artsf.ro.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s