Invitaţie la dialog: Ce poate face o retea de ONGuri, artisti si manageri culturali pentru a sustine drepturile sectorului cultural independent din Romania? (marti, 20 septembrie 2011, ora 18.00 la CIV)

Coalitia Sectorului Cultural Independent (CSCI) va invita la discutia

Ce poate face o retea de ONGuri, artisti si manageri culturali pentru a sustine drepturile sectorului cultural independent din Romania?

marti, 20 septembrie 2011, ora 18.00. la Centrul de Introspectie Vizuala (Biserica Enei nr 16, sector 1, Bucuresti).

Prima data cand am discutat despre ce urma sa facem a fost acum mai bine de un an, in martie, si era online. Apoi ne-am vazut in Green Hours si am scris rapid o petitie. Publicata in aceeasi noapte, ea a strans in mai putin de 48 de ore aproape 200 de semnaturi.

Am fost pe rand 30 de oameni activ implicati, apoi 3, apoi 5, apoi 10, iar acum suntem 12 organizatii si manageri culturali implicati activ, iar  alti 15 ne sprijina. Din martie 2010 si pana acum am discutat cu AFCN, Ministerul Culturii, Institutul Cultural Roman, am reusit ca comunicam unele lucruri, altele inca sunt in stand-by.

Avem idei si vrem sa schimbam practicile de finantare ale sectorului public pentru cultura. Vrem mai multa recunoastere a initiativelor si practicilor ONGurilor culturale si artistilor independenti.

Vrem sa fim invitati la discutii, iar opinia noastra sa fie ascultata, si nu tratata cu indiferenta.

Vrem sa atragem atentia ca sectorul cultural independent realizeaza proiecte si programe importante, care au nevoie de sprijin public. Politica culturala inseamna nu doar “de stat”, iar cultura in interes public nu este doar cea facuta de institutiile publice.

Nu suntem cantitate neglijabila. Uneori “small is beautiful”.

In 2011 am primit un grant public pentru a sprijini capacitatea operatorilor culturali independenti de a-si face vocea auzita si a intra in dialog cu autoritatile publice. Proiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

La intalnirea de marti, 20 septembrie, vrem sa ascultam ce asteptari aveti voi de la CSCI si ce va preocupa. Noi va vom spune despre:

  • ce initiative avem in desfasurare;
  • cum puteti participa in retea;
  • ce isi propune proiectul Cultura Activa – resurse pentru participare si advocacy in sectorul cultural independent pe care il lansam in octombrie 2011.

Participa din partea CSCI (in ordine alfabetica): Octav Avramescu (Asociatia Jumatatea Plina), Miki Braniste (Asociatia Colectiv A), Stefania Ferchedau (artsf), Cosmin Manolescu (Fundatia Gabriela Tudor), Raluca Pop (banipentruarte), Alina Serban (Asociatia pepluspatru).

Va rugam sa confirmati participarea printr-un scurt mesaj la coalitia@artsf.ro.

Coalitia Sectorului Cultural Independent https://coalitiasectoruluiculturalindependent.wordpress.com/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s