CONTRIBUŢIE şi RECOMANDĂRI: Programul Cantemir administrat de ICR – cum poate fi îmbunătăţit?

Mulţumim tuturor celor care au completat chestionarul cu privire la Programul Cantemir al Institutului Cultural Român. Pe data de 1 martie am trimis opiniile respondenţilor şi propunerile CSCI, bazate pe rezultatele chestionarului, către ICR. Citiţi mai jos mesajul către ICR, sinteza răspunsurilor primite la întrebările din chestionar şi recomandările pe care le-am înaintat.

Documente:

CSCI_Recomandari_programul_Cantemir_1martie2011.pdf

CSCI_Rezultate_chestionar_programul_Cantemir_ICR_1martie2011.pdf

In atentia
Domnului Horia-Roman Patapievici, Presedinte
Doamnei Tania Radu, Vice-Presedinte
Institutul Cultural Roman

In atentia Doamnei Carmen Radu
Coordonator Programul Cantemir
Bucuresti, 1 martie 2011

Stimate Domnule Presedinte,

Revenim in urma scrisorii noastre din 28 ianuarie 2011 pentru a va supune atentiei o serie de propuneri si recomandari in vederea imbunatatirii modului de functionare a Programului Cantemir. Materialele prezentate in anexa au fost realizate de CSCI – Coalitia Sectorului Cultural Independent pe baza contributiei membrilor sai si a unui chestionar adresat operatorilor culturali in luna februarie.

Ne dorim ca prin contributia noastra sa imbunatatim realizarea proiectelor co-finantate de programul Cantemir, comunicand problemele cu care se confrunta operatorii culturali in accesarea fondurilor si in derularea proiectelor. In sinteza, propunerile noastre se refera la: necesitatea unor simplificari si clarificari ale procedurilor de solicitare a finantarii si de derulare a contractelor de finantare; o mai mare flexibilitate in derularea generala a programului, in spiritul faptului ca orice proces de management al ciclului de proiect implica riscuri, optimizari, schimbari; si clarificarea competentelor echipei administrative a programului Cantemir, numeroase dificultati semnalate de operatorii culturali avand legatura cu responsabilitatile si atributiile ce ii revin acesteia si cu modul exercitarii acestora in practica.

Va propunem prin documentul de fata o analiza a situatiei actuale si o serie de solutii realiste, in speranta demararii unui dialog constructiv care va fi util in structurarea viitoarelor sesiuni de proiecte ale programului Cantemir. In vederea sustinerii acestor recomandari, CSCI va solicita o audienta in prima parte a lunii martie, conform disponibilitatilor programului dvs.

Coalitia Sectorului Cultural Independent este o retea de organizatii culturale neguvernamentale, artisti si manageri culturali, care isi propune sa sustina si sa promoveze interesele sectorului cultural privat in relatie cu autoritatile publice.

Va multumim pentru atentie si asteptam cu interes raspunsul dvs. Materialul va fi depus in cursul zilei de maine si in format tiparit la registratura ICR.

Cu deosebita stima,

SEMNEAZA:
Consiliul de conducere al Coalitiei: Raluca Pop (banipentruarte), Miki Braniste (Colectiv A), Rarita Zbranca  (Fundatia AltArt), Cristina Modreanu (Scena.ro), Dragos Olea (add / Rozalb de Mura), Bogdan Georgescu (tangaProject, Initiativa Ofensiva Generozitatii), Octav Avramescu (Asociatia Jumatatea Plina)

https://coalitiasectoruluiculturalindependent.wordpress.com
coalitia@artsf.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s